Proces

1.

Destilleri Lammefjorden holder et gammelt, dansk håndværk i live ved at anvende kartofler til produktionen af alkohol. De 10.000 liter vodka, som årligt destilleres i kedlerne, er helt igennem håndlavede. Fra det øjeblik kartoflerne vi henter kartoflerne på lammefjorden til det øjeblik, de ender som mos i destilleriet før aftapning, udføres alle processer i hånden.

 

2.

Alle kartoflerne er blevet kasserede som usælgelige, fordi naturen har gjort dem alt for skæve, kantede eller simpelthen uegnede til at spise. Men i stedet for at lade kartoflerne gå til spilde, moser og koger vi dem med enzymer og fremmer de kemiske processer for at omdanne stivelsen til sukker og maltose.

 

3.

Vi varmer den sukkerholdige mos til 78 grader og sender alkoholen på sin rejse gennem de tre kobberkedler. Fra kedlerne udvinder vi alkoholen igen og igen, indtil vi er tilfredse med kvaliteten. Alkoholen blandes med vand pumpet direkte fra den lokale undergrund i Vallekilde.

 

Det handler alt sammen om at skabe den unikke smag af Lammefjorden.

Vodka-Superior-m-Skygge-Web-opløsning