1. Gammelt håndværk bliver hold i live

Destilleri Lammefjorden holder et gammelt, dansk håndværk i live ved at anvende kartofler til produktionen af alkohol. Vores Nordic Soil vodka er helt igennem håndlavet. Fra det øjeblik vi henter kartoflerne på lammefjorden, til det øjeblik de ender som mos i destilleriet før aftapning, udføres alle processer i hånden.  

2. Vores kartofler fra Lammefjorden

Kartoflerne er blevet fravalgt til middagsbordet, fordi naturen har gjort dem for skæve og kantede, eller fordi de er blevet skadet under optagningen. I stedet for at lade kartoflerne gå til spilde moser og koger vi dem med enzymer og fremmer de kemiske processer for at omdanne stivelsen til sukker og maltose.

 

3. Destilleringen

Vi varmer den sukkerholdige mos til 78 grader og sender alkoholen på sin rejse gennem tre kobberkedler. Fra kedlerne udvinder vi alkoholen igen og igen, indtil vi er tilfredse med kvaliteten. Alkoholen blandes med vand pumpet direkte fra den lokale undergrund i Vallekilde.  Alt sammen for at skabe den unikke smag af Lammefjorden.